marți, 12 iunie 2012

Cei mai buni detoxifianti naturali

Suntem informati pana la refuz de multiplele alternative si solutii pentru detoxifierea organismului. Fie ca este vorba de ceaiuri puternice, suplimente naturiste sau cure de slabire, alegem in permanenta ceea ce credem ca ne face bine rapid si sanatos, in acelasi timp, fara sa stim ca primul pas si cel mai eficient in detoxifierea naturala este planul de alimentatie.

Ce alimente super-puternice sa avem in vedere pentru a elimina toxinele rapid si sanatos, asadar? Iata cele mai bune alegeri naturale: cele mai puternice fructe, legume si plante in planul de detoxifiere.

Lamai, portocale, limes. Toata lumea iubeste lamaile pentru savoarea data mancarii sau starea de energie. Vitamina C are capacitatea de a transforma toxinele din corp in forme solubile in apa care pot fi usor evacuate din sistem. Ceea ce reusesc sa faca aceste fructe exotice si suculente este sa dreneze toate toxinele, in acelasi timp oferind tractului digestiv o serie de enzime benefice. Citricele ajuta si ficatul in procesul de detoxifiere. Ce va recomandam este sa beti dimineata un pahar de apa cu lamaie, la temperatura camerei, pentru a echilibra si aciditatea gastrica.

Merele. Pe buna dreptate, marul este un aliment minunat: contine fibre, vitamine, minerale si multe alte fitochimicale, precum D-glucaratul, flavonoizi si terpenoizi. Toate acestea au rol major in procesul de detoxifiere naturala. Unul dintre flavonoizi, florizina, se crede ca ajuta in stimularea secretiei biliare care sustine ficatul sa curete toxinele organismului prin bila. Merele sunt o sursa de pectina, care de asemenea ajuta in evacuarea metalelor si a aditivilor alimentari din sistem. Bineinteles, recomandam merele sanatoase, nu cele de import, pline de pesticide.

Anghinarea. Nu este doar un aliment foarte gustos, ci si foarte sanatos. Anghinarea creste productia bilei si purifica ficatul in timp ce il protejeaza. Ea are si un efect diuretic usor asupra rinichilor, asigurand eliminarea toxinelor prin descompunerea lor de catre ficat.

Sofran de India. Sofranul indian contine curcumina, compusul activ din acest condiment valoros care ii confera culoarea aurie. Utilizarea sa in purificarea si detoxifierea organismului apare in medicina ayurvedica, pentru a trata ficatul si problemele digestive, de aici si legatura cu detoxifierea naturala a organismului.

Sfecla rosie. Traditionala si gustoasa sfecla rosie este de neegalat: abunda in vitaminele B3, B6 si beta-caroten, dar si in fier, magneziu, zinc si calciu – toate sunt esentiale pentru o detoxifiere puternica si sigura. Sfecla ajuta atat vezica, cat si ficatul – organele responsabile de evacuarea toxinelor din sistem. Cantitatea majora de fibre pe care le contine leguma rosie imbunatateste digestia si elimina reziduurile corpului.

Algele marine sau iarba de mare sunt celebre pentru aportul de antioxidanti puternici care alcalinizeaza sangele si intareste tractul digestiv. Algina continuta de ele absorb pur si simplu, toxinele din sistemul digestiv. Plantele marine sunt binecunoscute si apreciate pentru spectrul de minerale diversificat si concentrat – aceleasi minerale din ocean se gasesc in totalitate in sangele nostru.

Papadia. Poate nu ati mai auzit pana acum, insa papadia este un aliment plin de nutrienti esentiali pentru o alimentatie deficitara sau neglijata. Planta este o sursa bogata de minerale si fitonutrienti, iar antioxidantii lucreaza de zor pentru a sustine activitatea ficatului de a drena toxinele. Recomandarea noastra: adaugati la salate si cateva frunze de papadie.

Broccoli. A mai fost mentionat ca super-aliment in detoxifiere, datorita continutului de fitonutrienti importanti care detin un efect specific in detoxifiere. Prin urmare, cand incepeti un plan de detoxifiere natural, asigurati-va ca v-ati aprovizionat cu alge marine, orz, spanac, spirulina, alfalfa, broccoli si alte legume verzi. Clorofila nu numai ca detoxifiaza, dar elimina si toxinele aduse de praf, poluare, metale grele, pesticide si multe altele, in timp ce protejeaza ficatul.

Semintele, nucile si uleiurile de omega-3. Semintele de in, semintele de dovleac, migdalele, nucile, semintele de chia, toate au rol in detoxifierea naturala, la fel ca si alimentele bogate in omega-3 precum canepa, uleiul de masline si uleiul de in – ele lubrefiaza peretii intestinal, permitand toxinelor sa fie absorbite de uleiuri si eliminate din organism. Va recomandam sa consumati doua linguri de seminte de in amestecate intr-un pahar cu apa si suc de lamaie, in fiecare dimineata. Rapid si sanatos!

Usturoiul. Considerat fie afrodisiac, fie inamicul colesterolului, niciun plan de detoxifiere nu trebuie sa inceapa fara usturoi. Este un antibiotic natural, cu efect antiviral si antiseptic. Pentru acest motiv, este indicat in distrugerea microbilor care pot retine toxinele in corp. Compusii sulfurici din usturoi il atesta ca pe un detoxifiant natural de incredere.

Semintele, nucile si uleiurile de omega-3. Semintele de in, semintele de dovleac, migdalele, nucile, semintele de chia, toate au rol in detoxifierea naturala, la fel ca si alimentele bogate in omega-3 precum canepa, uleiul de masline si uleiul de in – ele lubrefiaza peretii intestinal, permitand toxinelor sa fie absorbite de uleiuri si eliminate din organism.

sursa: www.life-carebio.com

Niciun comentariu: